Яка різниця між Visa і MasterCard?

Товарно-грошові відносини функціонують за рахунок використання електронних платіжних систем, і найбільш популярними їх представниками в Україні є Visa і MasterCard. Вони покликані замінити готівкові розрахунки безготівковими і підвищити рівень безпеки власника грошових коштів. Чим відрізняються дані системи і який варіант краще вибрати для своїх потреб?

Що таке Visa і MasterCard?

Visa – американська платіжна система, яка представлена ​​в 200 країнах світу і забезпечує здійснення безготівкових платежів між суб’єктами товарно-грошових відносин. Компанія заснована в 1970-му році і є піонером ринку платежів, здійснюваних за допомогою банківських карток. Найбільший рівень довіри у фірми в країнах Північної Америки, найменший – у країнах Азії.

MasterCard – міжнародна платіжна система, представлена ​​в 210 країнах світу і розташована в США. З її допомогою можна здійснювати безготівкові операції зі своїм банківським рахунком, оплачувати покупки в інтернеті, переказувати грошові кошти. Географічно компанія розділила напрямки своєї діяльності на 5 регіонів, забезпечуючи користувачам безпечну роботу практично в будь-якій точці світу.

Таким чином, Visa і MasterCard – глобальні платіжні системи, які надають банкам стандарт здійснення операцій, який можна прив’язати до валют.

Порівняння Visa і MasterCard

У чому ж різниця між Visa і MasterCard? Охоплення ринку у Віза дещо ширше, ніж її конкурента, але в останні роки різниця стрімко скорочується. Крім того, дана компанія зробила істотний вплив на розвиток галузі, заклавши фундамент розвитку безготівкових платежів. Компанія МастерКард представлена ​​в 210 країнах світу, в той час як Віза – в 200 державах.

У іншому відмінності між платіжними системами носять суто технічний характер. Так, картка Visa використовується в Україні для створення рахунків в доларах і гривні, карта MasterCard – в євро або російських рублях. Тим не менше, після відкриття до конкретної карти можна прив’язати рахунок в необхідній валюті. При здійсненні електронних угод для Visa вказується код CVV2 , а для MasterCard – CVC2 .

Конверсія коштів у валюті рахунку також буде відрізнятися в залежності від платіжної системи, що пов’язано з особливостями ринку. Вважається, що Віза надійніша, ніж МастерКард і дає більше гарантій за рахунком, однак на обивательському рівні різниця практично не помітна. Прив’язка у Віза йде до долара, у MasterCard – до євро, але ця обставина умовна, так як при необхідності рахунок можна прив’язати до будь-якої валюти.

Основні відмінності Visa від MasterCard полягають у наступному:

  1. Охоплення ринку. Visa належить близько 28% платіжних карт світу, в той час як MasterCard – лише 20%.
    Територіальне представництво. Visa використовується в 200 країнах світу, а MasterCard – в 210 державах.
  2. Вплив на розвиток ринку. Visa – піонер безготівкових платежів , який створив першу в світі мережу банкоматів, картки для передоплати і багато іншого. MasterCard в цій гонці можна вважати «наздоганяючим » гравцем, який розвивався по стопах більш досвідченого конкурента.
  3. Платежі P2P (від людини людині ). Visa дає можливість здійснювати P2P – платежі, на відміну від MasterCard.
    Код для електронних угод. При здійсненні покупок в глобальній мережі для Visa застосовується код CVV2 , для MasterCard – CVC2.
  4. Обслуговуються валюти в Україні. Картка Visa відкривається для доларових і гривневих рахунків, картка MasterCard – для рахунків в євро або гривні.
  5. Конверсія валюти. У разі якщо за карткою Visa або MasterCard вчиняється інтернет-купівля у відмінній від основного рахунку валюті, курси конверсії будуть відрізнятися.

Частые вопросы о том как получить кредит(FAQ)

😵‍💫🌀 Втомився від ненадійних слотів та складних умов виплат?
🤔💰 Шукаєш стабільні та надійні виплати?
📲 Cтабільні та швидкі виплати без підводних каменів!
🎁 Забирай вітальний бонус до 125 000 ₴+250FS без вейджеру!(без відіграшу вам ніхто не запропонує крім нас💪😎)
👇 Поспішай і переконайся самостійно



Залишити відповідь Скасувати відповідь