Пастки для користувачів кредитними картками

Сьогодні позичальникам пропонується величезна кількість різних видів карт, таких як депозитні, кредитні, накопичувальні і т. д. Давайте розберемо, які ризики присутні при їх використанні.

Пастка № 1 – Таємниця легкого періоду

Потрібно уважно ознайомитися з умовами договору кредитування до отримання кредитної картки. Часто в таких «легких» кредитах присутні приховані комісії. Наприклад, відсоток за обслуговування картки, який знімається щомісяця і нараховується на початкову суму кредиту.

Це може призвести до того, що не знімаючи з картки ані копійки з першого місяця користування карткою можна потрапити у «мінус».

Пастка № 2 – Заборгованість

Співробітники банку всіляко заманюють клієнтів отримати кредитну карту. Вони розповідають, як добре мати вільні гроші у випадку непередбачених ситуацій. Однак існує багато різних тарифів, які можуть перетворити на «негативний» навіть «позитивний» баланс картки. У таку ситуацію можна потрапити навіть при невикористанні карти.

Деякі банки передбачають штрафи за невикористання кредитних коштів, а після цього вже штрафують за заборгованість по кредиту.

Пастка № 3 – Закриття карти пройшло невдало

Навіть при закритті карти іноді клієнти залишаються банку повинні гроші. Перш ніж закривати картковий рахунок, необхідно запросити виписку про його стан в банку і переконатися, що все погашено. Тільки після цього слід подавати заяву на закриття рахунку і обов’язково отримати виписку про відсутність заборгованості по кредиту, що дозволить з чистою совістю розлучитися з картою.

Пастка № 4 – Емісія кредитної картки без відома позичальника

Часто клієнт вважає, що зобов’язання припинені при закінченні дії терміну карти. Але банки, як правило, випускають нову карту. Позичальник повністю впевнений, що з банком благополучно розірвані всі кредитні відносини. Однак, на його рахунок продовжують нараховуватися штрафи та комісії. Все це може стати причиною для судового позову колишнього клієнта.

Пастка № 5 – Закриття кредитного ліміту

Буває незручно, коли в магазині, з горою покупок біля каси, Ви з’ясовуєте, що оплата кредитною карткою неможлива, так як кредитний ліміт карти був обмежений. Як правило, на картку встановлюється певний ліміт коштів. Після його використання утримувач зобов’язаний погасити заборгованість.

Якщо у Вас гарна кредитна історія, то ліміт можуть збільшити. Банк може і зменшити кредитний ліміт. Таке може статися, наприклад, внаслідок економічної кризи, або за наявності певних фінансових проблем у самому банку.

Звичайно, дебетові або кредитні карти представляють собою дуже зручний засіб для розрахунків. Більше того, це ще і надійний спосіб зберігання своїх грошей, оскільки зменшується ймовірність їх крадіжки або втрати.

Проте використання кредитних коштів завжди пов’язане з певними ризиками, тому потрібно чітко стежити за станом балансу і дотримуватися всіх обумовлених правил використання кредитної картки.


😵‍💫🌀 Втомився від ненадійних слотів та складних умов виплат?
🤔💰 Шукаєш стабільні та надійні виплати?
📲 Cтабільні та швидкі виплати без підводних каменів!
🎁 Забирай вітальний бонус до 125 000 ₴+250FS без вейджеру!(без відіграшу вам ніхто не запропонує крім нас💪😎)
👇 Поспішай і переконайся самостійно



Залишити відповідь Скасувати відповідь