Що треба знати при оформленні кредиту?

Ви можете не бути експертом в галузі фінансів для того, щоб зрозуміти, що оформлення кредиту приносить дохід кредитодавцю і несе додаткові витрати позичальнику. Якщо ви взяли позику і погасили її, залишилися задоволені наданою банком послугою, то при необхідності зважитися на наступний кредит вам буде легше. У той же час більшість невигідних кредитів ми оформляємо виключно через фінансову неграмотність.

Процентна ставка


Існує номінальна (нетто нарахування відсотків) і ефективна (включає всі збори) процентна ставка. Деякі банки стягують комісію, наприклад, 0,25 % знятих коштів банком щомісячно додає 3% до номінальної відсоткової ставки позичальника. Тобто, якщо банк афішує 12% річних, це номінальна ставка, а річна ефективна ставка складе 15 %.

Додаткові послуги при оформленні кредиту

Часто це разові послуги, наприклад, розгляд заяви на видачу кредиту саме по собі може обернутися певними витратами. А якщо додати ще парочку подібних виплат, то це може вилитися в пристойну суму, яку ви повинні віддати кредитору, при цьому не в рахунок погашення кредиту. Тому, перш ніж підписати кредитний договір, пред’являйте вимоги до менеджера про надання вам повної інформації про вартість відкриття та погашення позики.

Умови погашення

Існують різні способи погашення кредиту – рівними частинами або диференційованим платежем (відсотки нараховуються на залишковий розмір кредиту, відповідно платіж зменшується кожен місяць). Звичайно, необхідно уточнити можливість дострокового погашення. У багатьох банках, наприклад, така ініціатива клієнта карається штрафами, а в деяких банках штрафи не передбачені, але мається умова: не повертати кредитні кошти достроково, поки не пройде певний час з моменту укладення договору.

Валюта

Один з основних питань, що задаються кредитоотримувача при оформленні позик, є питання про те, в якій валюті вигідніше взяти кредит. Краще брати позику в тій валюті, в якій ви отримуєте основний дохід. Тим не менш, деякі громадяни досі беруть позики в доларах, при цьому вони отримують зарплату в національній валюті. Але так ви можете втратити багато грошей через коливання валютних курсів.

Порука і застава

Надання заставного майна, яке належить позичальнику, або поручителю з високою платоспроможністю у вигляді забезпечення позики – визначає процентну ставку за кредитом, а також факт видачі або відмови в кредитуванні.

Якщо у вас є можливість надати в банк повний пакет документів , включаючи довідку про доходи, то не варто брати експрес-кредит в магазині. Звичайно, це швидко, але вийде набагато дорожче, ніж, якби ви отримали класичний кредит через банк. До того ж, обов’язково читайте всі документи ретельно. У договорі повинні бути всі параметри, про які ми говорили вище. Зверніть увагу на наявність фраз у дусі “Банк має право змінювати процентні ставки за кредитами без згоди позичальника». Якщо подібні фрази відсутні, то знайте, що без вашої згоди банк не має право змінювати будь-які умови кредитування. Також зверніть увагу на особливі умови – сума штрафу, пені, і як будуть вирішуватися суперечки.


😵‍💫🌀 Втомився від ненадійних слотів та складних умов виплат?
🤔💰 Шукаєш стабільні та надійні виплати?
📲 Cтабільні та швидкі виплати без підводних каменів!
🎁 Забирай вітальний бонус до 125 000 ₴+250FS без вейджеру!(без відіграшу вам ніхто не запропонує крім нас💪😎)
👇 Поспішай і переконайся самостійно



Залишити відповідь Скасувати відповідь