Чи можна змінити термін повернення кредиту?

Для тих позичальників, у яких справи йдуть або в плюс, або в мінус, стає актуальним питання про те, чи можна змінити термін повернення кредиту.

Припустимо, є людина, яка заробляє 10 тисяч гривень на місяць, взяла щось у кредит. Прийшла криза, з роботи звільнили, розраховуватися нічим. Що робити в такому випадку?

Або ж та ж сама людина, з тією самою зарплатнею, взяла той же кредит, розвинула бізнес, вийшла на пристойний дохід, і щоб позика не висіла на ній ярмом, бажає розрахуватися з борговими зобов’язаннями раніше. Теж стало цікаво, чи можна змінити термін повернення кредиту.

Відповіді однозначної немає. Все залежить від умов договору і від ставлення банку до вас. Так, це – окремі випадки, які повинні розглядатися в індивідуальному порядку. Треба зрозуміти, що банк найбільше зацікавлений у тому, щоб ви залишалися його клієнтом і приносили дохід якомого давше за рахунок виплати відсоткової ставки, тобто, ані дострокового погашення йому не треба, ані розтягування співробітництва.

Втім, якщо ви, приміром, прийшли з купою грошей і пропонуєте оплатити всю суму, банк може погодитися, але при цьому вам доведеться заплатити штраф. До речі, можливо це тільки після трьох або шести місяців після початку терміну дії договору (у різних банків по-різному).

Якщо ж проблема у тому, що платити вам немає чим, можливо, варто вдатися до перекредитування або рефінансування. Якщо, припустимо, клієнт платив по іпотеці дев’ять років, а на десятий до нього прийшла криза, банк може піти на зустріч і розтягнути термін дії договору. Ясна річ, що в такому випадку позичальника чекатимуть штрафи і додаткові комісії. Але це краще, ніж мати справу з колекторським агенством.


😵‍💫🌀 Втомився від ненадійних слотів та складних умов виплат?
🤔💰 Шукаєш стабільні та надійні виплати?
📲 Cтабільні та швидкі виплати без підводних каменів!
🎁 Забирай вітальний бонус до 125 000 ₴+250FS без вейджеру!(без відіграшу вам ніхто не запропонує крім нас💪😎)
👇 Поспішай і переконайся самостійно



Залишити відповідь Скасувати відповідь